Krumlovský špek
Proč začínáme špekem? Protože jím začínají naši odběratelé, když objednávají speciality, obdivujíce jeho jedinečnost. Ta spočítá v dnes už v Česku nepoužívaném nakládání nasucho, jak to dělávali sudetští sedláci na Krumlovsku. Z pěkně prorostlého proužku bůčku jsou vytržena žebra, avšak zůstává fajnové libové maso. Bez jakéhokoliv marinování je nasolený a po nezbytném zrání vyuzený dozlatova. Samozřejmě s lehkým posypem drceným jalovcem, dávajícím této specialitě vůni a chuť, kterou obdivujeme na výrobcích z druhé strany Šumavy. Troufáme si jej označit za náš majstrštyk.
Velikost balení: 1 ks VB 1,3 kg
Skladovací teplota: 0 – 5 °C
Trvanlivost: 28 dní do nakrojení