ANTONI CZ s.r.o., Logo Denní menu bufetu Antoni Dolní Třebonín
ANTONI CZ s.r.o. - denně čerstvé maso a uzeniny na Váš stůl

Nářez Antoni Bohemia na cestě k zdravějším uzeninám

Pravda, žijeme s nimi po staletí, S dusitanovými solícími směsmi, používanými při výrobě uzenin. V rozumné míře nás nezabíjejí. Dělají salám salámem. Křehčí a konzervují masovou složku, pomáhají udržovat trvanlivost, svěžest i barvu. Prostě, nezbytní pomocníci. Vlastně jimi bývávaly. Nežli vstoupili do hry vědečtí pracovníci Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Výsledek?

 
Nářez Antoni Bohemia na cestě k zdravějším uzeninám
 

Abychom necitovali sáhodlouhá obecná pojednání, předkládáme konkrétní výrobek. V jeho případě mohla společnost Antoni opravdu vynechat tradiční „pragandu“ a solit pouze obyčejnou solí. Přesto má jeho „Nářez Antoni Bohemia“ potřebnou trvanlivost, svěží masovou barvu, nešedne. Díky nově patentované technologii, ve které dusitanové soli nahradila karotka (karoten), sezam, slunečnice, hořčičné semínko. Učeně řečeno přírodní antioxidanty.

S jakým výsledkem? Obchodníci jsou spokojeni s jeho svěžím vzhledem a trvanlivostí v prodejní vitrině. Konečným spotřebitelům dělá radost vědomí, že jedí uzeninu nejenom chutnou, ale také zdravější. Jestli to s chválou nepřeháníme? Tady je důkaz. Nářez Antoni Bohemia byl na loňské zemi živitelce poctěn prestižní cenou „Zlatý klas“. Jistě jej oceníte i vy, pokud bude i na pultě vašeho obchodníka. Samozřejmě s patřičnou informací od výrobce. Budeme vám vděčni za zaslaná hodnocení i názory na další využití přírodních látek v uzenářství.

Autor: Bohumil Rada, PR