Vařené a škvařené výrobky ANTONI
Krumlovská huspenina
V kraji se jí spíše říká sulc. Pokud chceme dostát tradiční přípravě, nemůžeme volit žádná zázračná řešení. O zabijačce přece vždy zbude něco kůže a trochu masa.
Krumlovská jelítka
Skoro máme strach, abyste nás nenařkly ze sebechvály. Jenomže i jelítka jdou doslova na dračku. My je, jak káže krajový mrav, děláme kroupová. Krom poctivého přístupu k surovinám i zpracování, jak uvádíme u jaternic, musíme zmínit kořenění.
Krumlovská šunková tlačenka
Tato tlačenka je vyráběna z kvalitního vepřového masa tak, aby kousky masa imitovaly šunku.
Krumlovská tlačenka selská světlá
Dříve jsme ji prodávali pod označením eso. Než byl tento zneužit výrobci víc jak průměrného zboží. My zůstáváme u výběru libovějšího ovaru, jazýčků, srdíček.
Krumlovské jaternice
Ať si říká, kdo chce, co chce, podle jaterničky se pozná opravdový mistr zabijaček. Už jenom vyčistit střívka, aby byla jemná jako pavučinky. A průhledná.
Krumlovské sádlo škvarkové
Nemůžeme jinak, nežli vm nabudit chutě na notu jihu Šumavy, U nás odjakživa bylo pochoutkou namazání poctivého chleba (ten dodnes umí v Krumlově firma NODES) okořeněnou směsí škvarků a sádla.
Krumlovské škvařené sádlo
Jistě, sádlo se nepočítá k oporám zdravé výživy. Zřejmě to prodávané z podřadné suroviny a prodávané lacino v mnoha řetězcích. Jenomže na sádle byly živy celé generace Šumaváků a ve zdraví se dožívaly požehnaného věku.